Крагујевачки академски оркестар "Акордеониста"

Крагујевачки академски оркестар акордеониста је основан у фебруару 2018. године са циљем да домаћој и иностраној публици понуди аутентичан звук оркестра хармоника на високом професионалном нивоу

За кратко време а захваљујући огромном ангажовању и ентузијазму професора и студената ФИЛУМ-а, а уз подршку града Крагујевца, Музичког центра и ФИЛУМ-а, Оркестар је постигао велики успех. У априлу месецу 2018 године на 43. међународном такмичењу хармоника у Пули односи апсолутну победу у свим категоријама и доноси граду Крагујевцу један од најзначајнијих пехара –прелазни пехар Града Пуле . Тиме је потврђен квалитет самог Оркестра као и значај улагања у овакав вид музичког изражавања који је већ познат као један од центара где се академски звук хармонике деценијама развија и презентује у најбољем светлу.

ДИРИГЕНТ КРАГУЈЕВАЧКОГ АКАДЕМСКОГ ОРКЕСТРА “АКОРДЕОНИСТА”

Предраг Костовић (1972) основно и средње образовање стиче у Крагујевцу у школи “др Милоје Милојевић”, након чега 1991. године уписује студије хармонике на престижном Конзерваторијуму П.И. Чајковски у класи проф В. Бесфамиљнова (Кијев,Украјина) и завршава их 1995. године. Упоредо са студијама хармонике показује велико интересовање за дириговање. Након завршених студија враћа се у свој родни град Крагујевац , где заснива радни однос као наставник хармонике и диригент оркестра у средњој музичкој школи ” др Милоје Милојевић” . Професионалну каријеру паралелно наставља и на катедри за хармонику ФИЛУМ-а у Крагујевцу и већ деценију и по успешно се бави како академским тако и уметничким радом.

Први је магистрант ФИЛУМ-а Крагујевац 2011. године у класи проф.Радомира Томића, а од 2016. године ради у звању- ванредни професор.

Као диригент са оркестром хармоника средње школе и као солиста остварио је значајан број наступа у Србији, Македонији, БиХ ,Украјини ,Италији и Немачкој. Учествовао је у раду жирија на многобројним домаћим и међународним такмичењима .

Начин рада и преданост коју показује у раду са студентима огледа се у њиховим успесима и освојеним наградама .

Негујући класичан репертоар и развијајући своју професионалну каријеру , и данас активно концертира, учествује у раду жирија и као предавач на семинарима.