• BanerFestivala01101.jpg

О ФЕСТИВАЛУ

- РЕЧ ОСНИВАЧА И УМЕТНИЧКОГ ДИРЕКТОРА ФЕСТИВАЛА ПРОФ. ДР МИЛОЈА НИКОЛИЋА -

 

 

Добродошли на нови званични сајт Међународног фестивала камерних хорова и вокалних ансамбала у Крагујевцу!

Обавештавам вас, са задовољством, да једонета одлука да се Дванаести међународни фестивал камерних хорова и вокалних ансамбала у Крагујевцу одржи од 20. до 24. августа 2017. године.

Правила Фестивала су у основи остала непромењена, уз једну важну допуну, којом излазимо у сусрет многобројним иницијативама: од сада ће се на Фестивалу, по први пут у његовој историји, додељивати и награде. Ипак, наш фестивал не постаје стандардно хорско такмичење, већ остаје оно што је првенствено и до сада био – место пријатељских сусрета и размена уметничких идеја и резултата разноврсних малих певачких колектива, ансамбала и хорова.

Подсећам на то да је ово првенствено фестивал нових програмских идеја о осмишљавању (драматургији) и, наравно, доброј реализацији целовечерњих концерата (догађаја, хепенинга, представа и сл.) камерних хорова и вокалних ансамбала. При том је основна идеја аутора фестивалског концепта и организатора да се „ново концертно рухо“ може правити подједнако добро и од новог и од старог материјала, па и од њихове добро смишљене комбинације!

Смислите нешто лепо и атрактивно, а ми ћемо се потрудити да вам обезбедимо што је могуће боље услове за презентацију тога пред публиком  и стручном јавности Крагујевца, историјске престонице и културног центра Шумадије и централне Србије, можда и у још по неком граду. Осим тога, биће и другог заједничког рада (атељеа, трибина, семинара, округлих и других столова), као и задовољстава дружења и обилазака културних, историјских и природних знаменитости.

И још нешто, веома важно: успели смо да одржимо традицију: за наш фестивал се не плаћају било какве партиципације – морате само да обезбедите новац за пут.

Рок за пријаву хорова и вокалних ансамбала је прилично кратак: ваше пријаве морају стићи до 01маја 2017Kоначан избор хорова, односно ансамбaла биће обављен и достављенапликантима до 15. маја 2017. године. 

Јавите се, пишите, питајте, предлажите!

Срдачан поздрав,

Милоје Николић