• DaliborDjukic.jpg
  • maliliceum.jpg
  • AKORDEONISTIIVLATKO.jpg
  • 02Liceum.jpg

Концертна сезона

КОНЦЕРТ АНСАМБЛА "SOLISTI DI SUD"

Петак, 1.март,  Концерт ансамбла "Solisti di Sud". Свечана сала Прве крагујевачке гимназије од 20 часова. Улаз је бесплатан.

„Solisti di Sud“ су основани 2016. године у Нишу. Овај састав је основао Јован Богосављевић виолиниста светског реномеа за извођење музике Астора Пјацоле и један од водећих српских музичких уметника.

Као ансамбл професионалних музичара, њих карактерише висок ниво солистичког извођаштва, јака индивидуалност као и способност за заједничким уметничким стварањем. Њихов авантуристички приступ концинпирању програма и виртуозних извођења као и јарка музичка фантазија је све што карактерише снажан индивидуални концепт музичке интерпретације. Они свирају Пјацолину музику као и дела класичног музичког репертоара са оригиналним аранжманима као и своју ауторску музику. Први снимак који су остварили, довео их је на прво место топ листе државног радија у серијалу “Класика молим”. Убрзо су уследили позиви из Европе, као и позитивне критике. Овај састав чине Јован Богосављевић виолина, Бојан Младеновић хармоника, Петар Младеновић клавир, Владан Карадзов контрабас и Бојан Виденовић кахон, тромбон и глас.