• LZL_6777.jpg
  • LZLVJ.jpg
  • 2BM-.jpg

ДИРИГЕНТИ ГРАДСКОГ ДЕЧИЈЕГ ХОРА МАЛИ ЛИЦЕУМ

 

      Весна Јевтић рођена је 24. априла 1981. године у Крагујевцу (Србија). Дипломирала је општу музичку педагогију на Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу, а такође је завршила основну и средњу музичку школу одсека за соло певање.

      Радила јекао наставник музичке културе у основним школама и солфеђа, клавира и корепетиције у основним музичким школама.Тренутно је запослена у ОМШ Владимир Ђорђевић у Јагодини (наставник солфеђа), ОШ Карађорђе у Рачи (наставник музичке културе) и ОШ Светозар Марковић у Крагујевцу (наставник музичке културе).

      Дугогодишњи је члан АКХ Лицеум из Крагујевца, са којим као солиста и хорски певач наступа од 2003. године на готово свим домаћим и иностраним концертима (у Бугарској, Босни и Херцеговини, Румунији, Мађарској, Словачкој, Чешкој, Пољској, Русији, Мексику, Шпанији, Турској, Аустрији). Такође је била и асистент диригента овог хора од 2006. године до 2010. године. Била је члан вокалног квинтета Орфеј 1998. године, нишког Академског хора, као и хора Кир Стефан Србин (од 1995. године до 2000. године). Била  је спољни помоћни члан у разним београдским и крагујевачким хоровима.

 

      Бранко Митић рођен је 20. марта 1983. године у Београду (Србија). Завршио је средњу музичку школу, Прву крагујевачку гимназију, и Дипломирао музичку педагогију на Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу. Запослен је на месту корепетитора у Балетској школи Лујо Давичо Београд и сарадник је Школе балета Аплауз у Крагујевцу. Активан је члан Градског камерниг хора Лицеум (од 2006.), са којим је имао запажене наступе у земљи и иностранству, учествовао у операма На уранку Станислава Биничког, Травијати Ђузепе Вердија, мјузиклу Седам и концептуално осмишљеним концертима у форми хорског театра. Био је члан Мешовитог хора Филолошко-уметничког факултета (2002-2006) и Црквеног хора Успења Пресвете Богородице/Хор Младих при Саборном храму у Крагујевцу (2011-2016), а био је и део Црквеног хора Острог из Нових Бановаца на фестивалу духовне музике у Поморју Бургаска (2009.) и такмичењу хорова у Бијељини Република Српска (2011.). Искуство за рад са децом стекао је кроз програм стручне праксе у основној школи Свети Сава Баточина, где је имао прилике да ради са дечјим хором и помаже приликом организације школских приредби. Учествовао је на многим хорским радионицама, волонтирао на неколико Међународних фестивала камерних хорова и вокалних ансамбала у Крагујевцу, а 2017. године је, од стране Српског хорског савеза (у оснивању), уврштен у организациони тим за Шумадију. Сарадник је Музичког центра Крагујевац од његовог оснивања.