• LZL_6777.jpg
  • LZLVJ.jpg
  • 2BM-.jpg

ДИРИГЕНТИ ГРАДСКОГ ДЕЧИЈЕГ ХОРА МАЛИ ЛИЦЕУМ

 

     

           Весна Јевтић рођена је 24. априла 1981. године у Крагујевцу (Србија). Дипломирала је општу музичку педагогију на Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу, а такође је завршила основну и средњу музичку школу одсека за соло певање у класи професора Милана Нешића.

Радила је као наставник музичке културе у основним школама и солфеђа, клавира и корепетиције у основним музичким школама. Тренутно је запослена у ОМШ Владимир Ђорђевић у Јагодини (наставник солфеђа) и ОШ Карађорђе у Рачи (наставник музичке културе).

Дугогодишњи је члан АКХ Лицеум из Крагујевца, са којим наступа као солиста (Пети међународни фестивал хорова, 2004.г.; Јоханес брамс – Љубавни валцери, 2008.г; Октобарске свечаности Војна Нешић – Молитва новомученицима крагујевачким, 2009.г.; опера На уранку Станислава Биничког, 2009.г.; Босанска Крупа, 2010.г.; Пуебла, Мексико 2010.г.; Концерт поводом 25 година постојања АКХ Лицеум, 2015.г. и тако даље) и хорски певач од 2003. године на готово свим домаћим и иностраним концертима и такмичењима (у Бугарској, Босни и Херцеговини, Румунији, Мађарској, Словачкој, Чешкој, Пољској, Русији, Мексику, Шпанији, Турској, Аустрији). Учествовала је у представи Седам (заједнички пројекат АКХ Лицеум и позоришта Јоаким Вујић у Крагујевцу), операма На уранку Станислава Биничког и Травијата Ђузепе Вердија, као и концептуално осмишљеним концертима у форми хорског театра. Такође је била и асистент диригента овог хора од 2006. године до 2010. године. Волонтирала је на неколико Међунорадних фестивала камерних хорова и вокалних ансамбала у Крагујевцу. Била је члан вокалног квинтета Орфеј 1998. године, као и хора Кир Стефан Србин (од 1995. године до 2000. године), нишког Академског хора, Мешовитог хора Филолошко-уметничког факултета. Била је спољни помоћни члан у разним београдским и крагујевачким хоровима. Градски дечји хор Мали Лицеум, као подмладак АКХ Лицеум, води са колегом Бранком Митићем од децембра 2016. године. Члан је Српског хорског савеза од његовог оснивања 2017. године.

 

      Бранко Митић рођен је 20. марта 1983. године у Београду (Србија). Завршио је средњу музичку школу, Прву крагујевачку гимназију, и Дипломирао музичку педагогију на Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу. Запослен је на месту корепетитора у Балетској школи Лујо Давичо Београд и сарадник је Школе балета Аплауз у Крагујевцу. Активан је члан Градског камерниг хора Лицеум (од 2006.), са којим је имао запажене наступе у земљи и иностранству, учествовао у операма На уранку Станислава Биничког, Травијати Ђузепе Вердија, мјузиклу Седам и концептуално осмишљеним концертима у форми хорског театра. Био је члан Мешовитог хора Филолошко-уметничког факултета (2002-2006) и Црквеног хора Успења Пресвете Богородице/Хор Младих при Саборном храму у Крагујевцу (2011-2016), а био је и део Црквеног хора Острог из Нових Бановаца на фестивалу духовне музике у Поморју Бургаска (2009.) и такмичењу хорова у Бијељини Република Српска (2011.). Искуство за рад са децом стекао је кроз програм стручне праксе у основној школи Свети Сава Баточина, где је имао прилике да ради са дечјим хором и помаже приликом организације школских приредби. Учествовао је на многим хорским радионицама, волонтирао на неколико Међународних фестивала камерних хорова и вокалних ансамбала у Крагујевцу, а 2017. године је, од стране Српског хорског савеза (у оснивању), уврштен у организациони тим за Шумадију. Сарадник је Музичког центра Крагујевац од његовог оснивања.