• akordeonista.jpg

УСПЕХ КРАГУЈЕВАЧКОГ АКАДЕМСКОГ ОРКЕСТРА „АКОРДЕОНИСТА“

 

Волели бисмо са вама да поделимо успех Крагујевачког академског оркестра акордеониста на концерту у Великој сали Коларчеве задужбине 29.10.2018.

У препуној сали Колараца у Београду, Крагујевачки академски оркестар акордеониста одржао је концерт који су музички стручњаци оценили једним од успешнијих концерата који се организују у  престижној сали Коларчеве задужбине.

Према речима диригента оркестра Предрага Костовића, и сам оркестар као и солисти, били су изузетно инспирисани  још у току одржавања пробе, а разлог види у необичној, како он каже једноставно магичној сали, чији простор уметницима даје необичну инспирацију.

" Дали смо све од себе, тако да смо и постигли максималан успех. На скали од један до десет одржали смо концерт који слободно можемо да оценимо са десет плус, што су потврдили и критичари и публика, као и организатори на  Коларцу. Невероватну захвалност дугујемо и Музичком центру који се свесрдно потрудио да бравуре на хармоници као и солистичке варијације представимо у главном граду", истакао је Костовић.На програму су била дела Грига, Мусургског, Анђелиса, Дугића и Пјацоле.