• akordeonista.jpg

АКТИВНОСТИ КРАГУЈЕВАЧКОГ АКАДЕМСКОГ ОРКЕСТРА "АКОРДЕОНИСТА"

     

У мају 2018. Године, Оркестар акордеониста извео је концерт у Другој крагујевачкој гимназији На концерту којеме је присуствовало неколико стотина посетилаца, изведена су дела Е.Григ „ Свита из времена Холберга,М.Мусоргски „ Ноћ на Голом брду“ Ф. Анђелис „Романса“ В.Золотаријов „Рондо капричиосо“

 

У 2018. години акордеонисти ће одржати концерт 29. Октобра у Београду на Коларцу.На концерту ће бити бити изведена дела ....

Премијерни програм у оквиру целовечерњег концерта са делима Пјацоле, Будашкина, Боре Дугића, Репњикова и још неколико композиција за оркестар и соло, биће публици предтављен у првој половини концертне 2019. Године, како у Крагујевцу, Београду и Новом Саду, тако и у градовима земаља у окружењу, Сарјеву, Мостару, Тивту, Котору, Требињу.

Други део 2019. године акордеонисти ће обогатити такође премијерним целовечерњим концертима на којима ће бити изведена дела Вивалдија, Штрауса, Чајковског, Алабијева,Вијетана и Злотарјова. Концерти ће бити одржани у Крагујевцу, Београду и Краљеву.

Учешће на Светском такмичењу оркестара хармонике у Инсбруку у Аустрији, планирано је у мају, односно јуну 2019. Године. У оквиру програма на Светском такмичењу, крагујевачки акордеонисти ће представити најбоље композиције са репертоара Оркестра.