• kostovic2.jpg

ДИРИГЕНТ КРАГУЈЕВАЧКОГ АКАДЕМСКОГ ОРКЕСТРА "АКОРДЕОНИСТА"

     Предраг Костовић (1972) основно и средње образовање стиче у Крагујевцу у школи “др Милоје Милојевић”, након чега 1991. године уписује студије хармонике на престижном Конзерваторијуму П.И. Чајковски у класи проф В. Бесфамиљнова (Кијев,Украјина) и завршава их 1995. године. Упоредо са студијама хармонике показује велико интересовање за дириговање.

Након завршених студија враћа се у свој родни град Крагујевац , где заснива радни однос као наставник хармонике и диригент оркестра у средњој музичкој школи ” др Милоје Милојевић” . Професионалну каријеру паралелно наставља и на катедри за хармонику ФИЛУМ-а у Крагујевцу и већ деценију и по успешно се бави како академским тако и уметничким радом.

 Први је магистрант ФИЛУМ-а Крагујевац 2011. године у класи проф.Радомира Томића, а од 2016. године ради у звању- ванредни професор.

Као диригент са оркестром хармоника средње школе  и као солиста остварио је значајан број наступа у Србији, Македонији, БиХ ,Украјини ,Италији и Немачкој. Учествовао је у раду жирија на многобројним домаћим и међународним такмичењима .

 Начин рада и преданост коју показује у раду са студентима огледа се у њиховим успесима и освојеним наградама .

Негујући класичан репертоар и развијајући  своју професионалну каријеру , и данас активно концертира, учествује у раду жирија и као предавач на семинарима.